Met ingang van vandaag moet ik de verkoopprijs van het Magnetuck systeem verhogen. Ik baal hier zelf ontzettend van, en heb het gevoel een verklaring schuldig te zijn. Aangezien ik altijd heel erg open met klanten communiceer, leek het me wel zo eerlijk om uit de doeken te doen waarom.

Invoerrechten en wisselkoers

Het inkopen van een eerste batch is me destijds gelukt zonder extra invoerrechten te moeten betalen. Dit scheelde. Alle opvolgende bestellingen bleken echter elke keer te leiden tot een forse naslag van de douane, waardoor de inkoopprijs fors steeg. Daarnaast zorgt de wisselkoers voor verdere stijging van de inkoopkosten.

Logistiek.

Na de eerdere perikelen met PostNL was ik naar volle tevredenheid overgestapt op DPD. Pakketten worden nu voor 98% foutloos afgeleverd, wat een stuk beter is. Maar er gaat dus nog steeds af en toe wat fout.

squashedInitieel was mijn idee om zoveel mogelijk recyclebare verpakkingsmaterialen te gebruiken. Dus een kartonnen verpakking, een envelop eromheen, DPD label, that’s it. Ik ben zelfs pakbonnen weg gaan laten, omdat ik merk dat ik die zelf meteen in de prullenbak gooi als ik een pakketje ontvang. Less is more, wel als het gaat om duurzaamheid.

Echter, vervoerders zijn nu eenmaal wat ruiger dan ik hoopte. Zie ook het prachtige verhaal van VanMoof, die als slimme oplossing een Flatscreen TV afbeelden op hun dozen om te voorkomen dat de fietsen te veel beschadigd raakten.

Zo krijg ik dus ook nog wel eens een pakket retour. En hoe. Alsof er een heftruck overheen gereden is. En zo’n pakket is dus niet meer te verkopen. Klant ontevreden, want die moet weer langer wachten op een pakketje. Nog erger, pakketten verdwijnen nog wel eens in zijn geheel. Kan ik weer (soms letterlijk uren) communiceren met de vervoerder waar dit fout gaat.

Maatregelen

Als tegenmaatregel voor bovenstaande issues koop ik nu extra grote batches in, om de inkoopprijs voor langere tijd stabiel te houden. Ook gaan pakketten gaan nu in een extra stevige bubbeltjes-envelop de deur uit, met een breekbaar sticker er op, in de hoop de logistieke kosten verder terug te dringen. Bestellen kan zoals altijd hier natuurlijk. Stay tucked!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.