Buiten bereik van kinderen houden

Hoewel magneten kan prachtig zijn speelgoed en zeer leerzaam, Magnetuck is ‘volwassen’ speelgoed, en niet voor kinderen. Kleine kinderen zouden niet in de buurt van onze magneten moeten komen! Oudere kinderen alleen onder toezicht van een volwassene in de buurt van de magneten laten.

Pacemakers en defibrillatoren

Pacemakers en defibrillatoren kunnen gevoelig zijn voor sterke magnetische velden zijn. Als u of iemand in uw huishouden een pacemaker of defibrillator heeft, of gezondheidsproblemen die vereisen dat u elektronica moet dragen van welke aard ook, raadpleeg dan eerst een arts of magnetische velden schadelijk kunnen zijn!

Pas op voor huid en ogen

Sterke magneten kunnen een ernstig gevaar vormen vanwege hun aantrekkende kracht op elkaar en metalen voorwerpen. Meestal is verrassing het probleem – ze kunnen springen uit handen en klikken samen vanuit een verrassende afstand voordat je je realiseert wat er gebeurt. Oppassen dus!

Schade aan magnetische opslagmedia

Magnetische velden kunnen schade aan magnetische opslagmedia veroorzaken. Deze omvatten: cassettes, diskettes, creditcards, videobanden en harde schijven van computers. Zoals vermeld in de FAQ, hebben we nog nooit een beschadigde of gedeactiveerde creditcard of telefoon meegemaakt in de jaren van testen. Wanneer niet in gebruik, raden wij aan ze op te slaan in de meegeleverde doosje uit de buurt van uw portemonnee en telefoon.

Schade aan Electronica

Sommige elektronische apparaten zijn gevoelig voor magnetische velden en kan permanent of tijdelijk worden beschadigd bij blootstelling aan een te sterk magnetisch veld. Een video-scherm of televisie zal vervormd en / of verkleuren bij blootstelling aan een sterk magnetisch veld. Terwijl beschadigde schermen meestal gedemagnetiseerd kunnen worden, is het vaak lastig en kunnen alleen gekwalificeerde servicemonteurs dit doen. Andere elektronische apparaten zoals mobiele telefoons en semafoons kunnen ook beschadigd raken. Bewaar uw magneten op een veilige plaats uit de buurt van de elektronica van welke aard dan ook.

Zwangere vrouwen

Hoewel er geen bekende gezondheidsrisico’s zijn bij de hantering van permanente magneten met de sterkte die wij verkopen, adviseren we zwangere vrouwen om eventuele blootstelling aan sterke magnetische velden te voorkomen.